De kunstenaar achter Beeldhouwatelier Artisculp

De kunstenaar achter Beeldhouwatelier Artisculp is Adriaan van Rossen, geboren op 19 januari 1940 in Den Haag.

Na VUT en pensionering kreeg hij eindelijk de tijd en rust om zich volledig te concentreren op zijn hobby: beeldhouwen en boetseren.

Al vroeg was Adriaan gefascineerd door houtsoorten en hun structuren; vanaf 15-jarige leeftijd was hij bezig met het bewerken van exotische houtsoorten zoals Teak, Afzelia/Robinea, Coromandel en Pallisander.

Op de vrije academie in Venray volgde hij zes jaar de cursus keramiek, waarna de overgang naar de cursus beeldhouwen/boetseren (waarvan 2 jaar modelboetseren) een logische stap voor hem was.

Via deze en meerdere cursussen heeft Adriaan in totaal achttien jaar ervaring opgedaan voordat hij zich klaar voelde aan het werk te gaan en begon in 2005 zelfstandig te beeldhouwen in zijn ‘werkplaats’ aan huis onder de naam Beeldhouwatelier Artisculp.

Zijn oeuvre beslaat inmiddels uit meer dan 130 kunstwerken.

 

Adriaan aan het woord

“Ik raak geïnspireerd door alles wat ik om mij heen observeer, in welke vorm dan ook. Al doet mijn lichaam niet meer altijd alles zo snel als dat de geest wil; ik voel me nog immer jong van spirit! Vol energie en overgave stort ik mij telkens weer op de ontwikkeling van nieuwe kunstwerken.

Ik prijs me gelukkig met een creatieve geest, wat tot uiting komt in een eindeloze stroom van ideeën. Als ik in mijn atelier bezig ben, vergeet ik alles om mij heen en concentreer me volledig op een te maken kunstwerk.

Hierbij laat ik me niet onder druk zetten door tijd; op het resultaat van een creatief proces staat geen einddatum.

 

 

Menig kunstwerk is reeds verkocht of cadeau gegeven. De tijd is aangebroken dat ik mijn kunstuitingen graag meer onder de aandacht, van een groter aantal mensen, wil brengen.

Neemt u in alle rust een kijkje op de site, aanschouwt u de kunstwerken en schroom niet contact op te nemen bij eventuele vragen. Ik geef u, daar waar ik kan, graag aanvullende informatie.”

– Adriaan van Rossen